top of page
Votava Tomáš - LOGO

KE ČTENÍ

  • Obrázek autoraTomáš Votava

Jak vybrat správného finančního poradce?


V dnešní době, kdy na trhu působí přes 20 000 finančních poradců, není jednoduché vybrat toho správného.


Podle čeho se orientovat?


1. Dobrý pocit - pokud si s poradcem "nesednete už od začátku, bude velmi těžké mu důvěřovat a sdělovat veškeré informace, které pro svou práci potřebuje. Naopak pokud si budete rozumět od prvního setkání, pro obě strany bude spolupráce radostí.

2. Nejprve zjišťuje, následně navrhuje - velmi častým jevem je klasický prodej produktů. Poradce by měl nejprve zjistit Vaši současnou situaci a Vaše plány a cíle do budoucna. Poté následuje příprava a představení finančního plánu tak, aby jim klient rozuměl a dokázal se s poradcem dohodnou na nejvhodnějším řešení.

3. Reference a zkušenosti ostatních klientů - poradce Vám může naslibovat hory, doly, ale jak zjistíte, že to opravdu dokáže? Nejjednodušší cesta je přes stávající spokojené klienty. Ti už mají s poradcem zkušenost a dokáží posoudit jeho přínos. Dnes se dá dohledat spousta referencí na internetu, nebo na soukromých webech poradců.


Sami se nejlépe přesvědčíte při osobním setkání.

Proto i já se svými klienty nejprve realizuji seznamovací schůzku, kde si mohou sami udělat názor na mou práci a následně řešíme další kroky.


Další oblasti, podle kterých se můžete orientovat, jsou uvedeny v původním článku zde.





31 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page